Warehousing

U kunt bij ons terecht voor gecertificeerde opslag en handling van food (bio) en non-food. Ons magazijn van ruim 16.000m2 bevindt zich in Alblasserdam, ideaal gesitueerd tussen de havens van Rotterdam, Antwerpen en Moerkijk en op steenworp van Rotterdam Airport.

 

Wij beschikken over 18.000 palletplaatsen ‘droge’ opslag en 4.000 palletplaatsen gekoelde opslag (8-10 ºC). Dankzij ons Warehouse Management Systeem is traceerbaarheid (traceability) van uw producten gegarandeerd en bent u continu en realtime op de hoogte van de voorraad en logistieke bewegingen. Naast order picking bieden wij ook een aantal Value Added Services, zoals sampling, labelen en gasmetingen.

 

Onze flexibiliteit ligt verankerd in onze kleinschaligheid: laagdrempelige communicatie en korte lijnen maken het mogelijk te denken in maatwerk en oplossingen. Wij voldoen aan de strengste eisen op het gebied van voedselveiligheid, hygiëne, beveiliging en veiligheid met oa ISO9001, SKAL, BRC en AEO de douane certificering.

 

Inbound & outbound

Inkomende goederen registeren en inspecteren wij voor beheer in ons magazijn. Dit is geautomatiseerd in ons Warehouse Management Systeem dat voorraad realtime inzichtelijk en traceerbaar maakt. Een greep uit onze inbound-diensten:

 

 • het lossen en palletiseren van goederen, strippen van containers
 • controleren van de goederen op schade, indien nodig herverpakken
 • scannen bij inslag, opslag en uitslag om een waterdichte traceability te garanderen
 • registratie van serienummers, batchnummers en indien van toepassing expiratiedatum
 • labelen, stickeren, sealen

 

Onze procedures en systemen maken het mogelijk maatwerk te bieden in de verwerking van uw orders. Uiteraard bieden we picking principes als first in, first out, etc. Uitgaande goederen worden na registratie vervoerd naar de eindbestemming. Middels ons Transport Management Systeem is Track & Trace altijd beschikbaar. Wij maken gebruik van crossdocking om transport zo efficiënt en dus goedkoop mogelijk te laten verlopen.

 

Droge opslag

Wij beschikken over 18.000 palletplaatsen voor droge opslag die plaatsvindt in stellingen, op shelves en op grondlocaties. Opslag kan zowel op pallets als in bulk. Inkomende en uitgaande droge goederen worden door ons Warehouse Management Systeem geregistreerd. Uw producten zijn dan ook volledig traceerbaar en uw voorraadstatus is altijd up-to-date. Wij bieden orderpicking op pallet- én op stukniveau en compleet voorraadbeheer.

 

Opslag biologische producten

Gecertificeerde biologische opslag is voor producenten van biologische producten een vereiste om het belangrijke EKO / Skal-keurmerk te mogen dragen. Wij beschikken over de Skal-certificering om biologische opslag en transport aan te mogen bieden.

 

Koelopslag

Ook de opslag van temperatuurgevoelige producten zoals zuidvruchten en noten is mogelijk. We hebben ruim 4000 gekoelde palletplaatsen tot onze beschikking die op 8 tot 10ºC gekoeld kunnen worden.

Onze activiteiten zijn gecertificeerd volgens ISO9001 (kwaliteitsmanagement), BRC (voedselveiligheid) en SKAL (bio controle).

 

Value Added Logistics

Naast onze basisdiensten transport en warehousing bieden we ook een aantal Value Added Services. Dit betekent dat we een complete logistieke afhandeling van uw order kunnen verzorgen. Zo worden producten bijvoorbeeld als order samengesteld, voorzien van een nieuwe verpakking, geregistreerd met pakbonnen, sscc-labels en vervoerd (incl Track & Trace) naar eindbestemming. Deze activiteiten worden uitgevoerd door zeer ervaren teams aan de hand van processen die we vooraf samen met u vaststellen.

 

Tot de mogelijkheden behoort:

 • verzorgen gasmetingen in container
 • bemonsteren verpakte voedingsmiddelen
 • sorteren, groupage, verpakken, sealen
 • stickeren en labelen
 • verzending EDI berichten
 • voorraadbeheer
 • crossdocking
 • douane- en entrepotactiviteiten
 • korte lijntjes gedurende het hele logistieke proces

 

Het bovenstaande overzicht geeft een indruk van wat we voor u kunnen betekenen. Onze flexibiliteit ligt verankerd in onze kleinschaligheid: laagdrempelige communicatie en korte lijnen maken het mogelijk te denken in maatwerk en oplossingen. Neem vooral contact met ons op, wij kunnen u ondersteunen bij vrijwel iedere speciale handeling in uw logistieke proces.

 

Douane & entrepotactiviteiten

Wij transporteren goederen van onze opdrachtgevers binnen de gehele BeNeLux. Uiteraard verzorgen wij het gehele transport, dus ook vanaf de Havens van Rotterdam, Amsterdam, Moerdijk of Antwerpen naar ons warehouse in Alblasserdam en afhankelijk van uw instructies nemen we de goederen in opslag of transporteren we naar de eindbestemming. Onze douane-experts nemen eventuele bijkomende douane-afhandelingen voor hun rekening. Wij zijn in het bezit van een AEO-status.

 

In Alblasserdam zorgen wij voor verdere behandeling zoals het strippen en palletiseren van containers. Nabehandeling van goederen voeren wij naar uw wens uit, denk aan: sorteren, groupage, stickeren, bemonsteren of sealen.

CONTACT

ABR.DE HAAN LOGISTICS
Edisonweg 37
2952 AD Alblasserdam
T: +31 (0) 78 - 691 77 38
F: +31 (0) 78 - 691 76 78
info@abrdehaan.nl